Les Fresques de Palamós i la Santjoanenca són les colles guanyadores del 25è Carnaval d’Olot

El 25è Carnaval d’Olot ja té guanyadors. Les Fresques de Palamós han estat les primeres guardonades amb el seu ball Scarafaggio, una representació dels escarabats piloters. I el primer premi de carrossa se l’ha emportat la Santjoanenca, de Sant Joan les Fonts, amb ‘Gaudí ens fa gaudir’. Olot Televisió emetrà un programa especial de tota la diada festiva aquesta setmana.

Les dones escarabat de Palamós han estat les guanyadores del primer premi de comparsa. Les disfresses i el ball de Les Fresques van ser un dels més aplaudits, tant pel públic com pel jurat. En la categoria de carrossa, la Santjoanenca, primera guardonada, es va endur tot el protagonisme amb la seva interpretació de l’obra de Gaudí. Altres comparses que també van ser premiades van ser la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca, en segon lloc, Els Emmaskarats d’Olot, una nova creació que va obtenir el tercer premi. I finalment, Els Gíngols d’en Bas, que es van endur el Premi Local de comparsa.

La participació quant a carrosses també tenir pes al Carnaval i així ho demostren els resultats del jurat. La Carnavalia de La Garrotxa, provinents de Llocalou, i la Colla del Pòsit, de l’Escala, també van ocupar un paper important en la rua, posicionant-se en el segon i el tercer lloc de la categoria de millors carrosses. Per últim, la penya Marxosos de Santa Pau van rebre el premi Local.

Aquest any la diada festiva ha anat marcada pel seu 25è aniversari. El Centre d’Iniciatives Turístiques (CIT) valora aquest Carnaval com un dels més emblemàtics de la història de l’entitat. El bon temps i la forta participació de colles a la rua van fer del 25è Carnaval olotí un espectacle per recordar.

Olot Televisió oferirà aquesta setmana un programa especial de la gran rua que es podrà veure dilluns i dimarts, a les 20.30h, dissabte a les 22.40h i diumenge a les 20.40h.