L’ens de promoció econòmica de la Garrotxa convida les empreses del sector plàstic a col·laborar a través del projecte Aglomera

L’ens de promoció econòmica de la Garrotxa proposa a les empreses del plàstic de la comarca sumar-se al projecte Aglomera, que proposarà formació per a la creativitat empresarial i projectes conjunts en l’àmbit de la promoció. La iniciativa pública vol ajudar a augmentar la competitivitat del sector del plàstic, molt important a la Garrotxa. El sector ha crescut un 9% darrerament a la comarca i suma una facturació total de 130 milions d’euros anuals.

A la Garrotxa hi ha 25 empreses que es dediquen a la fabricació de plàstic o els seus derivats. Donen feina a 700 treballadors a la Garrotxa. Darrerament han augmentat un 9% la seva facturació, arribant als 130 milions d’euros anuals. El nou ens de promoció econòmica de la Garrotxa ha enviat una carta a totes aquestes empreses per tal de participar al projecte Aglomera i convidar-los a unir esforços.

El projecte Aglomera fa dos tipus de propostes. D’una banda, de formació per a alts directius primer, i després per a tècnics, enfocada a la creativitat de les empreses.

D’altra banda, el projecte Aglomera proposarà projectes conjunts per a les empreses en el camp de la innovació. Les empreses dedicades al plàstic a la Garrotxa són molt diversos. Les seves estructures varien des dels tres als més de 150 treballadors. Es dediquen a la producció de peces per a l’automoció, l’habitatge i el biosanitari. Davant d’aquesta realitat, no es poden proposar projectes conjunts per a productes, però sí encarats als processos de producció o a la gestió empresarial.

La Garrotxa aposta decididament per la indústria del plàstic. L’institut la Garrotxa d’Olot acull l’únic Cicle de Grau Superior de Formació Professional de tot l’Estat dedicat al disseny i la producció de plàstics i metalls. Es tracta d’una formació que segueix el sistema Dual i que, per tant, inclou estada en empreses del sector sota contracte. El cicle respon a la demanda de les empreses del plàstic de la Garrotxa, que han posat les màximes facilitats a permetre la formació pràctica. El cicle permet aconseguir dos títols en tres anys, el de Disseny i Producció Mecànica i el de Programació i Producció per Amotllaments de Metalls i Polímers. Actualment, 20 alumnes estan fent el curs.