El Departament d’Agricultura dicta la resolució favorable perquè els fesols de Santa Pau siguin denominació d’origen protegida

Els fesols de Santa Pau han fet un pas més per convertir-se en denominació d’origen protegida. El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, va dictar ahir una resolució favorable per procedir a inscriure’ls en el registre comunitari de les denominacions d’origen. Ara l’expedient es traslladarà al Ministeri d’Agricultura i aquest ho trametrà a la Comissió Europea d’acord amb els procediments habituals.

Les bases reguladores per reconèixer els fesols de Santa Pau com a denominació d’origen protegida han estat modificades pel Departament d’Agricultura per tal que no hi hagi cap irregularitat que impedeixi la certificació. Ara, després d’aquest nou procés de millora, el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha dictat la resolució favorable per procedir a inscriure’ls en el registre comunitari de les denominacions d’origen. Ara caldrà esperar tres mesos perquè s’escrigui el reglament que regularà la denominació Després es traslladarà al Ministeri d’Agricultura i aquest ho trametrà a la Comissió Europea per a la seva inscripció, d’acord amb els procediments habituals. El conseller d’Agricultura ha remarcat el suport del govern a les iniciatives del sector orientades a valorar la qualitat i l’excel·lència, la traçabilitat i la proximitat dels productes alimentaris que es produeixen a Catalunya i que destaquen per les seves característiques especials i pel fet d’estar directament vinculats al territori.

 

Deixa un comentari