L’alcalde de Sant Jaume creu que seria “una estupidesa” que Urbanisme aprovés el pla especial de la planta de triatge si l’Agència de Residus no la veu prioritària

L’última Comissió d’Urbanisme de Catalunya, que havia de portar a aprovació el pla especial de la planta de triatge comarcal de la Garrotxa, va aplaçar-se el mes de febrer en l’últim instants. Segons el Departament de Territori, la reunió va aplaçar-se per qüestions administratives. Sigui com sigui, ja hi ha data per a una nova comissió. Serà el 20 de març. L’alcalde de Sant Jaume de Llierca, Ferran Puig, creu que la planta de triatge no és necessària, almenys, fins al 2020. Espera que Urbanisme no n’acabi aprovant el pla especial. Segons diu, seria una estupidesa quan l’Agència Catalana de Residus encara no ha decidit si serà necessària.

La Comissió d’Urbanisme que havia d’aprovar el passat més de març el pla especial de la planta de triatge de la Garrotxa, va aplaçar-se en l’últim moment. L’alcalde de Sant Jaume de Llierca, Ferran Puig, creu que va aplaçar-se davant la pressió mediàtica generada entorn de la planta de triatge. Dies abans, l’Ajuntament va presentar un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya que apuntava errors en el càlcul de la direcció del vent previstos en el projecte de la planta. Els errors comportaven que tres quartes parts del poble patirien olors desagradables si la planta s’acabava construint.

Ja hi ha una nova data per a la celebració de la Comissió d’Urbanisme de Catalunya. Serà el proper 20 de març. L’alcalde de Sant Jaume de Llierca no sap si aquest cop la comissió inclourà l’aprovació del pla especial de la planta de triatge de la Garrotxa. En tot cas, espera que no n’acabi aprovant el Pla Especial. Segons diu, seria una estupidesa fer-ho, quan l’Agència Catalana de Residus encara no ha decidit si serà necessària.

Segons Puig, aprovar un pla especial a Can Coma de Baix comportaria unes modificacions sobre el terreny fictícies que alterarien les seves condicions.

La planificació amb què la Generalitat ha iniciat el procés participatiu per dissenyar el Pla de Residus de Catalunya fins al 2020 no apunta la planta de triatge de la Garrotxa com a una infraestructura prioritària. L’Agència Catalana de Residus vol veure en el proper any quin servei fan al territori les noves plantes d’Orís, a Osona, i Pedret i Marçà, a l’Alt Empordà. Posteriorment, decidirà sobre la necessitat o no de la planta garrotxina.