Finalitza el procés judicial pel tancament de l’empresa Las Comas-Cémoi

L’empresa de xocolates Las Comas-Cémoi d’Olot finalitza el procés judicial set anys després de fer suspensió de pagaments. El jutjat mercantil de Girona tanca l’empresa amb la seva liquidació per consumpció, un terme jurídic que determina que la xocolateria ja no disposa de cap actiu econòmic.

Durant anys va ser el principal productor de cacau en pols de Catalunya; ara, però, només en queda la pols i una persiana abaixada. És la xocolateria Las Comas-Cémoi d’Olot, que acaba de passar de forma definitiva als registres d’empreses desaparegudes. El 2007 es va decretar la suspensió de pagaments, però ara el jutjat mercantil de Girona n’ha decretat el final definitiu, determinant la liquidació per consumpció de l’antiga xocolateria.

L’empresa va néixer l’any 1910, fundada pel castellfollitenc Rafael Comas. A partir d’aquí es va desenvolupar una xocolateria familiar, amb treballadors identificats amb l’empresa. Las Comas-Cémoi va arribar a tenir 40 persones contractades. Davant el possible potencial de l’empresa, sorprèn el seu final: tant els advocats com els treballadors coincideixen que la causa principal del tancament és la mala gestió dels darrers responsables.

El tancament de la xocolateria era una mort anunciada, perquè els treballadors ja duien cinc mesos sense cobrar. La marca Las Comas, però, segueix viva però lluny de la Garrotxa: ara és propietat d’un empresari valencià.