‘La 7mana Girona’ emet un reportatge dels 25 anys de l’Escola de Plàstica de les Preses

L’Escola de Plàstica de les Preses, situada dins el Centre Cultural, fa 25 anys. En Miquel Duran, l’ànima del projecte, revela les claus de l’èxit de la iniciativa presenca al reportatge de ‘La 7mana Girona’ d’aquest vespre. El que veurem a continuació n’és un petit tast.

Al petit municipi de les Preses, hi ha un artista que porta tota la vida dedicant-se en cos i ànima a la pintura. És en Miquel Duran. Per treballar no ha d’anar gaire lluny, ja que té l’estudi a casa seva. Però la veritat és que la major part del seu temps està fora, dedicant-la a un projecte amb 25 anys d’història. En Miquel és l’iniciador i continuador de l’Escola de Plàstica del seu poble, que es troba dins el Centre Cultural.

I així van començar, amb una escola de plàstica plena de nens i nenes. Però amb el pas del temps el perfil d’alumnes ha anat evolucionant. Ara l’escola està formada per adults.

Un dels trets més sorprenents de l’escola és la quantitat d’alumnes que hi ha passat, al voltant dels 237, i la seva procedència. N’hi ha de tota la província de Girona, alguns de Barcelona i fins i tot de la Catalunya del Nord.

Enriqueix a tots perquè a l’escola es treballen molts tipus d’arts i tècniques, des de les pintures a l’oli, a l’aire lliure, aquarel·la, dibuix, pessebrisme, model al natural, restauració, manualitats…

Però la millor tècnica és la que fa servir l’Escola per seguir dempeus i igual d’activa que el primer dia després de 25 anys.

I és que els 25 anys de bon funcionament de l’escola, l’han convertida en un element dinamitzador més de les Preses, participant en tota la vida social i cultural del poble, amb els decorats del teatre o els pessebres per Nadal, i de retruc en un referent artístic a la comarca.

Deixa un comentari