L’empresa Rubau Tarrés finalitza els 24 pous de geotèrmia de la plaça Mercat d’Olot

Segurament la tecnologia de Wattia Innova ha inspirat el projecte de la illa energètica ideat per a la nova plaça Mercat d’Olot i el seu entorn. Recentment, l’Ajuntament de la ciutat va donar llum verd al concurs per al condicionament i la gestió de la mateixa De moment, l’empresa Rubau Tarrés ja ha finalitzat l’habilitació dels 24 pous de geotèrmia que preveia la nova plaça.

Estan distribuïts de forma quadriculada a tota la superfície de la plaça. L’energia que produiran s’obté a través de la il·limitada calor de la terra. Aporta grans avantatges en la seva utilització i farà de la plaça Mercat d’Olot, una obra eficient i sostenible. Ofereix la possibilitat d’un estalvi energètic superior al 50% respecte d’altres sistemes. A més, en instal·lacions geotèrmiques in situ com aquesta, no es produeix CO2, ja que no hi ha cap tipus de combustió. El manteniment a realitzar en les bombes de calor de geotèrmia és pràcticament nul, i només s’haurà de tenir cura de revisar periòdicament alguns filtres. Aquesta simplicitat fa que els equips geotèrmics presentin una llarga vida útil. Aquest, juntament amb els altres dos sistemes d’energies renovables previstos per a la plaça Mercat, faran que l’edifici tindrà un cost energètic de quasi zero, eficient i sostenible.

x