El projecte ‘Ull, canvi i acció’ de l’Institut La Garrotxa, protagonista del MAC Exprés

Amb la presentació del documental ‘Un dia, tres hiverns’ es posarà punt i final al projecte ‘Ull, canvi i acció’, gràcies al qual els alumnes d’una assignatura optativa de l’Institut La Garrotxa d’Olot han treballat el gènere audiovisual i han après entendre millor als seus companys de procedència estrangera. El Magazín d’Actualitat Cultural entrevista aquesta setmana a Tona Calm, coordinadora d’ ‘Ull, canvi i acció’, per fer balanç de l’experiència.

Tona Calm coordina el projecte Ull, canvi i acció

El projecte els ha portat a Cuba, al Marroc, a la Índia, a Gàmbia i a la Xina, en la seva setena i última edició. En tots els viatges, els alumnes participants han viatjat al país d’orígen d’un dels seus companys d’institut, i n’han elaborat un documental que protagonitzen, graven i editen ells mateixos. Tot plegat, amb l’objectiu de poder entendre millor les realitats dels diferents països i sobretot cada història humana, que han pogut viure de primera mà. Després de guanyar diversos premis i de fer-se un lloc a la mostra Olot.doc, aquest és l’últim any que hi participaran. Ara, les coordinadores del projecte continuaran treballant en la difusió dels documentals i en la seva traducció a l’anglès, per poder presentar-los arreu.