La Mostra Internacional Olot.doc comença amb la projecció del documental ‘Asier ETA biok’, guanyador del Premi Irizar del Cinema Basc del Festival de San Sebastián

La Mostra Internacional de Documentals Olot.doc va començar ahir amb la projecció del documental ‘Asier ETA biok’, guanyador del Premi Irizar al Cinema Basc del Festival de San Sebastián. La presentació del treball va comptar amb la presència del seu codirecor, Aitor Merino. Asier ETA biok explica els possibles motius que van portar a Asier Aranguren, amic de la infància de Merino, a integrar-se en l’organització d’ETA el 2002.

Olot.doc ha acostat aquest documental als espectadors de la Garrotxa. Més de 26 mil persones ja han vist el documental, sobretot al País Basc i Catalunya. La distribució del treball ha estat molt localitzada dins l’Estat espanyol.

La programació de la Mostra Olot.doc tot just acaba de començar. Entre aquest vespre i diumenge, seran projectats 15 títols més, de la Garrotxa i d’arreu del món. Aquest any, per primera vegada, es farà una programació simultània dissabte a la tarda, a les seus dels Catòlics i dels Cines Olot. Complementaran la programació de la Mostra la fira del cinema, el sopar amb directors i productors del documental, a més de diverses exposicions.