Olot se suma als actes del Tricentenari del 1714

Aquest 11 de setembre es compleixen 300 anys de la darrera defensa de Barcelona després de 14 mesos de setge durant la Guerra de Successió. A tot Catalunya s’organitzen actes al respecte. La ciutat d’Olot ha volgut sumar-se a la commemoració d’aquest Tricentenari, i ahir va presentar els actes que es faran a la ciutat.

La ciutat d’Olot se suma a la commemoració del Tricentenari del 1714 organitzant una sèrie d’activitats per fer memòria i per recordar la nostra identitat com a país i com a poble. Es tracta d’un programa d’activitats on s’hi inclouen cursos, música, teatre i literatura, organitzats per l’Institut de Cultura d’Olot i per les diferents entitats i associacions de la ciutat.

Ahir es van presentar els actes previstos per la primera part de l’any. La primera proposta és un curs de llengua organitzat per l’ICCO i que impartiran els tècnics del Servei de Català d’Olot. Serà un taller gratuït, de dues hores de durada que parlarà de les característiques i l’evolució de la llengua catalana al llarg d’aquests 300 anys. Aquest es farà el 22 de març a Can Trincheria.

La segona activitat que es propasa és un concert a càrrec de ‘Vespres d’Arnadí’ i la soprano María Hinojosa. Un concert que voldrà recordar l’espelendor musical de les corts del segle 18. Una proposta musical dirigida per Dani Espasa, que es farà al Teatre el dia 29 de març. També al teatre, es representarà l’obra ONZE.NOU.CATORZE, dirigida per l’olotí Pere Planella, i interpretada per actors locals. El podrem veure els dies 5 i 6 d’abril.

Des de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa també s’ha organitzat la presentació del llibre ‘Causa comuna, els olotins i la guerra de successió’, de Miquel Puig i que es farà el 31 de maig. En aquest llibre, Puig explica de com era Olot el 1714, però no des d’un punt de vista històric sinó explicant com eren els carrers, les constums i les tradicions. Finalment, el PEHOC organitza el curs Catalunya dins la Guerra de Successió Hispànica. Per a més informació, consulteu el web. 

Deixa un comentari