El RC Garrotxa guanya al CEU (59-8) i accedeix a la final del play-off d’ascens a segona catalana

El Rugbi Club Garrotxa ha derrotat aquest dissabte al Centre Esportiu Universitari ‘B’ i d’aquesta manera els Teixons han segellat l’accés a la final del play-off d’ascens a segona catalana. El Químic ‘B’ serà el rival dels olotins en la darrera cita de la temporada.

Tarda de sol i bon temps a la capital de la Garrotxa. Ideal per tot un partidàs de rugbi, el que disputaven el RC Garrotxa i el Centre Esportiu Universitari ‘B’. Aquesta cita era corresponent a la tornada de les semifinals del play-off d’ascens a segona catalana, un objectiu que els Teixons han perseguit durant tot el curs i que tenen cada dia més a prop. L’estadi d’atletisme del barri de Sant Roc ha presentat un bon aspecte i ningú es volia perdre el matx més important dels olotins aquesta temporada.

El Garrotxa partia amb 16 punts d’avantatge des del partit d’anada gràcies al 10 a 26 que va assolir al camp del CEU. Ara bé, els locals no han especulat amb el resultat i han tingut clar l’objectiu: guanyar el partit com si es tractés d’una final.

Els Teixons no han donat cap tipus de facilitat al rival i amb el joc que millor els ha funcionat aquesta temporada han anat sembrant els fonamemts de la victòria. Amb un joc lent, rocós, incòmode per al rival i molt efectiu en atac, el RC Garrotxa ha sentenciat en la primera meitat, amb un avantatge de més de 20 punts.

El CEU ha volgut caure dignament i en el segon acte els barcelonins han atacat sense complexos, però es s’han topat una vegada i una altra amb la solidesa dels olotins. Al final, victòria indiscutible per a un Garrotxa RC que s’ha mostat molt superior i ha acabat esclafant en el marcador al seu rival.

En l’altra eliminatòria, que enfrontava al Químic ‘B’ i als Carboners de Terrassa, els primers han sortit vencedors  per 22 a 5 en una eliminatòria molt més igualada que la del Garrotxa. Així doncs, Quimic ‘B’ i RC Garrotxa es veuran les cares en la final que decidirà qui puja a segona catalana. Aquest partit es jugarà el darrer cap de setmana de març en camp neutral, encara per determinar.