Els espectadors es ‘deixen seduir’ per la Mostra Internacional de Documentals Olot.doc

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la Mostra Internacional de Documentals Olot.doc, una manifestació cinematogràfica que, tal com indica el seu nom, tracta únicament el gènere del documental. Durant 4 dies, del 13 al 16 de març, s’han ofert els millors treballs d’arreu del món realitzats els últims mesos. En la novena edició, sota el lema Deixa’t seduir, es presentaven 16 treballs, escollits d’entre 278, el doble que l’any passat.

El divendres es va presentar a Els Catòlics un dels documentals més destacats de la Mostra anomenat Records glaçats. Protagonitzat per l’oceanògrafa Josefina Castellví i dirigit pel director Albert Solé, tracta un viatge de retorn a l’Antàrtida de la microbiòloga pionera en la investigació d’aquest continent. La científica torna a trepitjar el seu paradís perdut després de 25 anys per veure’l una última vegada.

El Teatre Principal també es va convertir en un dels escenaris de la mostra amb la projecció de Un dia, tres hiverns, proverbi xinès que s’utilitza quan es troba a faltar molt algú. El documental és el resultat de les experiències viscudes a la Xina per un grup d’alumnes de l’Institut La Garrotxa que van viatjar a aquest país per conèixer els familiars d’uns companys de classe. Un dia, tres hiverns és el resultat del projecte “Ull, canvi, acció”, una iniciativa de l’institut que porta a terme fa set anys, els mateixos que participen en la programació de l’Olot.doc.