La festa de Carnaval de les penyes garrotxines continua a Sant Joan les Fonts

Fins que totes les colles no han desfilat per Sant Joan les Fonts, la Garrotxa no pot donar per finalitzat el Carnaval. El dissabte el poble va acollir una última festa carnavalesca amb un únic objectiu: el de passar-s’ho bé. Almenys així ho expliquen les penyes locals Santjoanenca i S’tokats.

El Carnaval de la comarca no acaba fins que les colles no han passat per Sant Joan les Fonts, l’últim destí de les carrosses i les comparses. El bon temps ha permès la celebració d’una festa organitzada exclusivament amb l’objectiu de passar-s’ho bé. No hi ha premis ni reconeixements, tot és música i xerinola.

Com cada any, les penyes locals han estat les encarregades d’obrir i tancar la rua. Per la seva banda, la Santjoanenca, disfressada de Gaudí, carrega un bon palmarès a les espatlles, amb un seguit de guardons als últims carnavals d’enguany. És la guanyadora del primer premi de carrossa al Carnaval d’Olot del cap de setmana passat, primer al de Sant Feliu de Guíxols i tercer al de Platja d’Aro. Per altra banda, la penya S’tokats, que enguany compleix 10 anys de la seva creació, ha estat l’última a desfilar vestida de gala, tancant la rua.

I com els darrers anys, el Carnestoltes del petit municipi clausurava la diada festiva amb un sopar de les colles participants a la rua.

x