Joel Barcons guanya la 1a Duatló de Muntanya de Santa Pau

Aquest diumenge hem viscut l’estrena d’una nova cursa a la Garrotxa. Es tracta de la Duatló de muntanya de Santa Pau, que ha comptat amb la participació de gairebé 80 esportistes. Joel Barcons s’ha endut la victòria de la prova, fent els 35 quilòmetres de recorregut en poc menys de dues hores.

1a duatló muntanya Santa Pau

La Garrotxa és una comarca plena de curses, però aquest diumenge n’ha viscut una de diferent: la primera duatló de muntanya de Santa Pau. Els Atrancats i el Club Poliesportiu del municipi han volgut organitzar la primera prova d’aquestes característiques que acull la Garrotxa.

A la sortida s’hi han reunit gairebé vuitanta esportistes, repartits en dues modalitats: la individual i la per parelles, on els components es centraven en córrer o anar amb bicicleta. Després dels tres primers quilòmetres de cursa atlètica, els favorits per guanyar la duatló han pres les posicions capdavanteres: Joel Barcons ha arribat primer a la zona d’intercanvi, juntament amb Ismael Vila. En els 24 quilòmetres de bicicleta, Vila ha agafat avantatge respecte el seu principal competidor, però no el suficient com per defensar la posició en el darrer tram de cursa, de vuit quilòmetres.

Al final, s’han complert els pronòstics i Barcons ha aconseguit la victòria, entrant a meta amb un temps d’una hora, 59 minuts i 18 segons. Darrere seu ha entrat Ismael Vila, amb un temps de dues hores i sis segons. A la modalitat per parelles, els vencedors han estat Joel Comino i Pol Jou, amb poc més de dues hores i 11 minuts.

Durant la celebració de la duatló, també han tingut lloc diferents curses de promoció de l’esport, amb la participació dels alumnes de l’escola Joan Maragall de Santa Pau.

x