4.970 alumnes de 41 centres educatius participen als premis literaris Garrotxa i Sambori Òmnium 2014

Aquest diumenge Òmnium Cultural va celebrar el lliurament dels Premis Literaris Infantil i Juvenil de la Garrotxa i Sambori Òmnium 2014, demarcació Alt Ter: Garrotxa, Osona i Ripollès. Per primera vegada, l’entitat ha decidit sortir d’Olot, i ha celebrat els premis al Centre Cultural de les Preses.

Més de 400 persones van omplir el centre cultural de les Preses a l’acte de lliurament dels premis literaris Garrotxa i Sambori Òmnium 2014. Aquest any hi han participat 4.970 alumnes de 41 centres educatius d’Osona, la Garrotxa i el Ripollès. L’acte, presentat per l’actriu garrotxina Anna Roca, va començar amb els parlaments de la presidenta d’Òmnium Garrotxa, Núria Torres, i l’alcalde de les Preses, Pere Vila. Ràpidament, es va procedir a lliurar els guardons a aquells alumnes amb els treballs literaris millor valorats pel jurat.

Pel que fa als premis Garrotxa, els guardonats van ser Carla Hontoria, Aya Oumahave, Joan Plana, Cristina Puigdemont, Helena Solà, Arnau Clarà, Clàudia Piella, Cristina Zafra, Teresa Roca, Núria Gracia, Adrià Calm, Arnau Grabolosa, Teia Vallès, Aina Pellicer, Mariamu Dukuray. Eira Bel Miñana, Jan Tresserras, Laura Ferrer, Meritxell Masias, Ingrid Labrador, Iris Rodríguez, Sandra Sotillo i Maria del Mar Merchán. Va quedar desert el premi de poesia de batxillerat.

Pel que fa als premis Sambori, els guardonats van ser Patrícia Andoni, Marina Bacardit, Guillem Costa, Jordi Sayós, Aina Sànchez, Marc Palma, Jordina Colomer, Aina Anselmo, Biel Vila, Bruna Gabarró, Martí Blanco, Aina Pellicer, Josep Maria Roca, Sara Oliver, Elisabet Martí, Sandra Sotillo, Albert Parés i Maria Ylla-Català.

El premi Sambori Òmnium va nèixer al País Valencià gràcies a l’Escola Valenciana, i té com a objectiu unir escoles a través de la llengua. Les redaccions guardonades de la demarcació participaran a la fase nacional del Premi Sambori Òmnium de Catalunya, que tindrà lloc el proper mes de maig.

La cerimònia va comptar amb lectures d’alumnes de les escoles la Bòbila de les Preses i Verntallat de Sant Privat d’en Bas, així com una actuació de l’Esbart Marboleny de les Preses. A l’inici de l’acte, va actuar el Grup Marboleny Jove de l’Esbart Marboleny, amb la Dansa el Castell de Tersol. En finalitzar l’acte, va actuat el Grup Barretines de l’Esbart Marboleny amb la Balangera de Roses.