Un veí de Riudaura troba 75 quilos de Goma 2 enterrats a la seva finca

Un veí de Riudaura ha trobat 75 quilos de Goma 2 enterats a la seva finca. També ha trobat una setantena de detonadors. Un equip dels TEDAX ha retirat tot el material explosiu de la zona. La seva procedència està sota investigació. La hipòtesi més important amb què treballen els mossos és que el material fos deixat en els terrenys després de les obres que es van fer anys enrere a la carretera que va d’Olot a Ripoll.

El propietari del Mas Roquer de Riudaura ha trobat enterrats dins la seva finca diverses bosses amb fins a 75 quilos de goma 2. Els fets van passar divendres sobre dos quarts de cinc de la tarda. El propietari del Mas Roquer estava eixamplant un dels camins de la finca amb una retroexcavadora. Sota aquesta torre d’alta tensió, va separar part de la terra dels marges del camí quan va trobar diverses bosses enterrades en dos clots. En un dels forats hi havia fins a 75 quilos de Goma 2, mentre que en l’altre, hi havia una setantena de detonadors. Fins la zona va desplaçar-se un equip dels TEDAX, que va retirar el material. El risc de detonació era mínim, donat que els detonadors no estaven connectats a la Goma 2. El propietari del mas ens mostra part dels paquets on s’hi trobaven els explosius dins les bosses, i una fotografia captada a través del seu telèfon mòbil, en què es pot veure els paquets amb la paraula Goma 2. Els mossos d’esquadra investiguen ara la procedència del material explosiu. Entre les hipòtesis, la policia ha descartat que es tractés d’explosius pertanyents a grups terroristes. La hipòtesi més important amb què es treballa és que el material hagués estat deixat aquí després de les obres que es van fer anys enrere a la carretera que va d’Olot a Ripoll. La Goma 2 i els detonadors podrien ser el material sobrant del seguit de voladures que s’haurien fet durant els treballs.