El garrotxí Eduard Llorà ha estat nomenat president de TUREBE, ens gestor del Club d’Ecoturisme a l’Estat espanyol

L’alcalde de les Planes d’Hostoles i president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà ha estat escollit president de TUREBE, l’ens gestor del Club d’Ecoturisme a Espanya que agrupa 12 associacions turístiques de 17 espais naturals que aposten per la sostenibilitat. Llorà creu que aquest és un reconeixement a la feina ben feta de Turisme Garrotxa, i creu que és una bona oportunitat per donar valor i difondre a tot l’estat la feina de les empreses turístiques de la Garrotxa.

Aquest matí a l’Ajuntament de les Planes d’Hostoles, no ha parat de sonar el telèfon. La majoria de trucades eren felicitacions per a l’alcalde. Eduard Llorà, que és també president de Turisme Garrotxa, ha estat escollit president de TUREBE a l’última assemblea de l’ens celebrada a Madrid. Aquest organisme representa el Club d’Ecoturisme a Espanya. Agrupa 12 associacions turístiques de 17 espais naturals que aposten per la sostenibilitat. La candidatura de Llorà, a qui acompanyen representants d’espais naturals com el Delta de l’Ebre o Sierra Nevada, va obtenir 12 dels 16 vots possibles de l’assemblea. El president nou de l’ens creu que el nomenament és un reconeixement a la feina ben feta de Turisme Garrotxa. El repte que Eduard Llorà haurà d’abordar com a president de TUREBE és la difusió i promoció de l’ecoturisme, un turisme que busca la qualitat més que no pas la quantitat.

Llorà ostentarà el càrrec de president de TUREBE durant 15 mesos. El president de Turisme Garrotxa creu que aquesta és una bona oportunitat per donar valor i difondre a tot l’estat la feina de les empreses turístiques de la Garrotxa. Assegura que el nou càrrec és perfectament compatible amb l’alcaldia de les Planes d’Hostoles, gràcies a les possibilitats que atorguen les noves tecnologies. Tot i així, el primer congrés de TUREBE sí que demana que el nou president es personi a Madrid. La reunió se celebrarà d’aquí a tres dies i s’hi concretaran les primeres actuacions a portar a terme per a la promoció de l’ecoturisme a Espanya i a Europa.

x