Olot renova el conveni amb Simon per finançar l’Arxiu d’Imatges

Olot ha renovat el conveni amb l’empresa Simon per finançar l’Arxiu d’Imatges de la ciutat. La institució rebrà 15.000 euros anuals fins el 2016, en un acord que es revisa cada tres anys. Amb el conveni l’arxiu pot seguir desenvolupant la seva tasca de conservació de la història gràfica d’Olot i la Garrotxa.

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa disposa d’un apartat dedicat de forma exclusiva als documents gràfics. És l’Arxiu d’Imatges, que ara s’ha assegurat la seva continuïtat fins al 2016, gràcies a la renovació del conveni signat amb l’empresa Simon, que des de fa una dècada aporta 15.000 euros anuals destinats al funcionament d’aquesta institució.

Actualment, l’Arxiu d’imatges disposa d’un fons de més de 220.000 fotografies. Una col·lecció que s’ha vist ampliada en el darrer any després d’incloure els 100.000 documents gràfics de Josep Maria Melció, mort l’any passat. Aquesta donació de Mossèn Mel ha multiplicat la feina a l’Arxiu d’Imatges, que conserva, cataloga i digitalitza tot el material que té.

A través d’internet es poden consultar tots aquests documents gràfics, i descarregar-los en baixa resolució. L’Arxiu d’Imatges és un servei únic a la demarcació, ja que només Girona compta amb una institució similar.