La Diputació de Girona avança 175.000 euros perquè Castellfollit pugui pagar la indemnització per les obres de l’edifici de l’Ajuntament

El ple de la corporació ha aprovat fer un pas més per evitar que es compleixi la sentència que obliga a enderrocar l’edifici del nou ajuntament de Castellfollit de la Roca, i avançarà al consistori un total de 175.000 euros.

El consistori havia arribat a un acord amb el propietari dels terrenys que van ocupar sense haver-los expropiat prèviament i li pagaran una indemnització de 175.000 euros a canvi de donar per executada la sentència i conservar l’edifici, ja pràcticament acabat. Altres compensacions al propietari del terreny sumen 100 mil euros més, la qual cosa fa que l’Ajuntament haurà de pagar una indemnització total de 275.000 euros. El consistori de Castellfollit no té tants diners, i va recórrer a la Diputació per aconseguir finançament. Segons el conveni aprovat aquest dimarts per la corporació, avançaran els diners que l’ajuntament rebria en concepte de Fons de Cooperació Econòmic i Cultural durant els propers vuit anys. Així, podran pagar la indemnització però no rebran diners d’aquest fons fins que hagin saldat el deute. Castellfollit rep anualment 21.675 euros del fons i a partir d’ara només rebran el 15% destinat a cultura. La resta, s’anirà acumulant fins a saldar el deute.  

L’equip de govern de CiU ha volgut deixar clar que es tracta d’una mesura “excepcional” i que no ha de crear precedent. El text aprovat apunta l’existència de diferents circumstàncies que han motivat la seva concessió i per tant en cap cas pot servir de precedent respecte a altres sol·licituds.

El portaveu del grup d‘ERC, David Mascort, ha explicat que hi voten a favor per coherència amb el vot dels regidors municipals i per responsabilitat, per buscar la millor sortida al litigi. Tot i això, ha volgut deixar clar que consideren que s’ha arribat a aquest punt per “irresponsabilitat” en la gestió política.

La portaveu del PSC, Pia Bosch, ha assegurat que entenen la urgència i que és una situació extremadament complexa. Per aquest motiu, el Partit dels Socialistes ha optat per abstenir-se.

 

Deixa un comentari