L’Olot.doc torna a batre el rècord d’assistència a les projeccions dels documentals proposats

La Garrotxa ha viscut de nou un cap de setmana de cine, gràcies a la 9a Mostra Internacional de Documentals Olot.doc; un certamen que s’ha tancat amb èxit, al batre de nou el rècord d’espectadors. Aquest 2014, el públic de l’Olot.doc ha crescut més d’un 17% respecte l’any passat.

L’Olot.doc es consolida com a Mostra de referència del cine documental. Després de quatre dies de projeccions, toca fer balanç, i les dades que ens deixa aquesta edició són molt positives, segons l’organització. S’han ocupat 1.903 butaques en aquesta novena edició del certamen, un 17’33% més que el 2013. Si d’aquesta xifra es descompten els alumnes de les sessions dirigides als centres escolars, 1.480 espectadors han vist els documentals de forma voluntària, un 6% més. Un dels motius que han contribuït a batre el rècord d’assistència de la Mostra és l’ampliació de les seus i el nombre de projeccions.

L’Olot.doc 2014 també referma la qualitat de les propostes, i la presència dels responsables dels documentals creix any rere any, com Aitor Merino (director d’Asier ETA biok), Josefina Castellví i Albert Solé (protagonista i director de Els Records Glaçats) o els alumnes de l’Institut la Garrotxa (responsables del documental Un dia, tres hiverns), entre molts altres. Però no tot és positiu, i l’Olot.doc també ha comptat amb complicacions que pretén solucionar de cara a properes edicions, com trobar un altre sistema de venda d’entrades o augmentar els horaris de les projeccions. L’organització començarà en breu a preparar el certamen del 2015, un any on la Mostra Internacional de Documentals Olot.Doc arribarà a la desena edició.

Deixa un comentari