El conseller Santi Vila inaugura el Centre de Documentació del Paisatge d’Olot, únic a l’Estat espanyol

Durant la seva visita a Olot, el conseller Santi Vila va visitar les noves instal·lacions del Centre de Documentació del Paisatge, que ahir va entrar en funcionament a l’edifici de l’Hospici, en un espai de 84 metres quadrats. El Centre de Documentació és l’única instal·lació d’aquestes característiques a l’Estat espanyol, amb 3.500 documents en diferents formats.

El conseller Santi Vila va inaugurar ahir el Centre de Documentació del Paisatge. Compta amb un fons integrat al Catàleg Col·lectiu de Biblioteques de Catalunya format per 3.500 documents en diferents formats en suport paper i també disponibles online. Es pot consultar de forma gratuïta i està obert a la ciutadania. Aquest arxiu fa del centre un espai únic a l’Estat espanyol.

Durant la visita a Olot, l’alcalde, Josep Maria Corominas, ha avançat que s’està treballant en el projecte del parc dels volcans amb la idea de tenir-ho redactat abans que acabi aquest mandat. Es vol construir un centre de formació i interpretació a la zona del Morrot, proper al cementiri, amb l’ajuda de l’opinió d’experts i dels diferents sectors.

La recerca del finançament per fer-lo realitat serà la segona part essencial del projecte, ha afegit Corominas. Un altre projecte de ciutat pendent d’execució és el futur Museu del Paisatge de Catalunya. El titular de Territori i Sostenibilitat ha reconegut que aquest tema no es troba en la llista de prioritats per l’actual Govern i que les dificultats econòmiques obliguen a centrar-se en aspectes essencials com és evitar que es “col·lapsi” l’estat del benestar.

 

INSERT i final