Les rodalies ferroviàries també arriben a Girona

Girona tindrà les seves rodalies ferroviàries a partir de dilluns que ve. Els nous serveis connectaran la línia de la costa fins a Blanes amb la de l’interior de Girona i Figueres, amb vuit serveis per sentit cada dia que s’afegiran als ja existents. D’aquesta manera es guanyaran freqüències a totes les estacions entre Maçanet i Figueres.

Les Rodalies de Girona són un projecte que tècnicament estava enllestit des de fa dos anys, i que es volia posar en marxa el 2013. Les discrepàncies polítiques entre Generalitat i Estat per les inversions en el sistema de Rodalies de Catalunya van encallar-lo fins a finals de l’any passat, quan es va signar un acord entre el conseller Santi Vila i la ministra Ana Pastor. D’aquesta manera, dilluns de la setmana que ve entrarà en marxa aquest servei. Les Rodalies de Girona permetran unir la línia de la costa del Maresme amb la de l’interior. Això es farà adaptant la via ja existent entre Blanes i Maçanet, amb una inversió mínima. De fet, el cost total del servei serà de 3 milions, que assumirà íntegrament la Generalitat. Aquests diners serviran per crear vuit noves freqüències per sentit els dies laborables, que uniran Blanes amb Girona i Figueres, augmentant els trens a totes les estacions intermèdies.

Les Rodalies defineixen així el nou mapa ferroviari de Girona, un any després de la posada en servei del TAV, incrementant així l’oferta de mobilitat en tren a les comarques gironines i també en la relació amb Barcelona. La ministra Ana Pastor ha destacat que tot i els entrebancs, al final s’han pogut trobar solucions.

Ara s’haurà de comprovar el funcionament del servei, i per a l’estiu la Generalitat no descarta mantenir les Rodalies el cap de setmana. La ministra, en tot cas, ja ha donat per fet que gairebé es duplicaran les places disponibles. Més enllà de l’oferta ferroviària, els viatgers que viatgin amb AVE podran utilitzar les Rodalies amb el mateix bitllet sense cost afegit.

Deixa un comentari