La Comissió d’Urbanisme de Catalunya es mostra favorable al pla especial de la planta de triatge de la Garrotxa

La planta de triatge que el Consell Comarcal de la Garrotxa projecta a Sant Jaume de Llierca ha superat aquest dijous el penúltim esglaó administratiu. La Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya n’ha informat favorablement i ara ja només falta que el conseller Santi Vila signi l’acord d’aprovació definitiva, segons ha explicat a l’ACN Agustí Serra, director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme. L’alcalde de Sant Jaume de Llierca, ha dit que aquest és un dia trist perquè, segons el seu parer, el criteri polític s’ha imposat al criteri tècnic.

La Comissió d’Urbanisme de Catalunya, celebrada ahir a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha informat favorablement sobre el pla especial de la planta de triatge de la Garrotxa. L’alcalde de Sant Jaume de Llierca Ferran Puig, va ser present durant el torn d’exposició, i fins i tot va poder intervenir. Després, durant el debat, va haver de marxar de la sala. El batlle expressa el seu rebuig a la decisió, perquè opina que el criteri polític s’ha imposat al criteri tècnic.

Tot i que Urbanisme ha donat llum verd al pla especial de la planta de triatge de la Garrotxa, el Govern no decidirà si la fa fins d’aquí a dos anys. Primer es posaran en marxa les plantes de Pedret i Marzà (Alt Empordà) i d’Orís (Osona), a finals del 2015, i després s’avaluarà si n’hi ha prou o cal la planta garrotxina.

x