El formatge, el vi esdevenen un gran complement per a la Fira de l’Embotit d’Olot 2014

El formatge, el vi i el pa han demostrat ser uns grans complements per a la Fira de l’Embotit d’enguany, una iniciativa olotina que serveix exaltar els productes de proximitat de la zona. Aquest any, la fira s’ha presentat amb novetats respecte l’edició anterior i, tot i l’amenaça de pluja, les activitats programades s’han portat a terme amb normalitat, fet que agraeixen els firaires.

Aquest any la Fira de l’Embotit ha ofert una nova activitat: un espai de degustació de formatges, vins i pa. La plaça del Mig ha estat l’espai escollit per dur a terme aquesta novetat, que pretén donar a conèixer productes gastronòmics de proximitat amb un alt nivell de qualitat. Per 5 cinc euros els visitants han pogut obtenir cinc tiquets, equivalents a cinc tasts. Els establiments que han participat en l’iniciativa han estat Especialitats gastronòmiques Mariona, la Formatgeria Xerigot i el Gremi de Flequers de Girona. L’espai ha comptat amb la presència d’experts i venedors del sector que han guiat les degustacions i aconsellat els visitants sobre els productes.

La Garrotxa i, en concret, la ciutat d’Olot, és una comarca amb una gran tradició en el sector alimentari. La carn i l’embotit juguen un paper molt rellevant a la zona, formant part de la seva cultura gastronòmica i essent-ne un dels trets més distintius. Això fa que fires com la de l’Embotit pretenguin consolidar-se com una cita imprescindible en el calendari firal català. I així ho veuen els petits productors.

Les degustacions i les parades d’aliments situades al Firal han estat els espais amb més èxit. Però també s’hi han pogut trobar demostracions de cuina a càrrec del col·lectiu Cuina Volcànica, un concurs d’embotits casolans o actuacions de folklore de les Illes Balears a càrrec de l’Escola de Ball de Bot de Cala d’Or, entre d’altres. El matí del dissabte va ser el moment de més afluència de visitants, que es va veure alterada a la tarda en aparèixer les primeres pluges del cap de setmana.

x