Genís Grau és profeta a la seva terra i guanya la Duatló de Castellfollit de la Roca

L’atleta del Castellfollit Triatló guanya la 19a edició de la  duatló del seu poble. Un altre garrotxí, Aleix Domènech (CN Olot), ha pujat al podi com a tercer classificat. Pau Castellvell ha ocupat el segon caixó en una cursa on hi han participat 314 atletes.

314 participants a la línia de sortida d’una prova, la Duatló de Castellfollit, plenament consolidada a la comarca i farcida d’atletes de nivell. I és que la cursa comptabilitza per al circuit català de la Federació Catalana de Triatló.

El recorregut consistia en completar 5 quilòmetres corrents seguits de 20 quilòmetres amb bicicleta i acabant amb dos quilòmetres més de cursa a peu. Comançant al bell mig del centre de Castellfollit de la Roca, el circut amb bicicleta vorejava poblacions com Argelaguer, Tortellà o Sant Jaume de Llierca.

En el primer tram, un bon grapat d’atletes han arribat amb molta igualtat en el canvi de córrer a bicicleta. Sobre les dues rodes, el que ha pedalat més ràpid ha estat Pau Castellvell, del Fast Triathlon, seguit de ben a prop pels garrotxins Grau i Domènech. En el darrer tram de la prova, Genís  Grau ha superat als rivals en l’esprint tot i que a la línia de meta els tres primers classificats han arribat amb molt pocs segons de diferència.

El de Castellfollit ha completat el duatló en 58 minuts i un segon, mentre que el segon classificat, Pau Castellvell, tan sols ha tardat set segons més a entrar. Domènech ha creuat la meta quan el cronòmetre marcava 58 minuts i 10 segons.

La primera noia ha estat Sònia Julià amb un  temps d’una hora, set minuts i deu segons, perseguida de ben a prop per Claudia Luna, segona, i Dolça Oller, tercera.  L’equip guanyador de la Duatló de Castellfollit ha estat el Fast Triathlon en categoria femenina i masculina.

En una 19a edició que el temps ha respectat tot i les previsions de pluja que havia fet la organització, hi han participat més de tres centenars d’atletes i ha estat un èxit de públic.