El Consell Comarcal dóna resposta a la recerca de feina per part dels joves amb els programes Jov&Jobs i les Càpsules per països

La recerca de feina ha suposat la meitat de les consultes que ha rebut en l’últim any el Servei de Joventut del Consell Comarcal. Per respondre a les necessitats dels joves, s’ha posat en marxa dues actuacions: la 3a edició del curs de formació i treball JOV&JOBS i les Càpsules per països. Dues propostes per a la recerca de feina que es faran aquesta primavera a la comarca.

Les dificultats per accedir al món laboral i la possibilitat d’anar a treballar a l’estranger van centrar l’última trobada de la Taula Comarcal de Joventut. També és una de les qüestions que més consultes generen al Servei de Joventut de Consell Comarcal.

Per donar-hi resposta, el Servei de Joventut del Consell Comarcal ha creat el Pack Treball que, entre altres projectes, ha permès posar en marxa el Jov&Jobs, que aquest any arriba a la 3a edició. Ja s’ha obert el termini d’inscripcions per aquest curs de formació i treball dirigit als estudiants d’entre 17 a 25 anys, que organitza el Servei de Joventut del Consell amb el suport de 9 Ajuntaments, i que compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i Europe Direct Girona.

El tercer Jov&Jobs començarà el proper dilluns 14 d’abril i tindrà lloc fins al dijous 17 a l’Espai Jove Ideal d’Olot. Durant aquests 4 dies, els joves rebran eines i recursos per a la recerca de feina i informació sobre programes, beques i ajuts per treballar o formar-se a Europa.

Les inscripcions per al 3r Jov&Jobs ja es poden fer als Ajuntaments que tenen tècnic compartit de joventut (Castellfollit de la Roca, Les Preses, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca, Santa Pau, Riudaura, la Vall d’en Bas i la Vall de Bianya). Els joves d’aquests municipis reben aquests dies a casa seva un díptic informatiu sobre els cursos amb la fitxa d’inscripció que han de fer arribar, degudament omplerta, al seu Ajuntament. A la resta de municipis, inclòs Olot, la documentació es pot descarregar al web garrotxajove.cat. En aquests casos, la sol·licitud s’ha de fer arribar al Servei de Joventut del Consell Comarcal. La inscripció té un cost de 20 euros.

Un altre dels projectes que impulsa el Servei de Joventut són les Càpsules per països, converses de tu a tu entre joves que han fet estada a l’estranger i altres que volen seguir el seu exemple.

La primera de les Càpsules per països tindrà lloc l’11 d’abril a l’Espai Jove Ideal d’Olot i tractarà sobre el Regne Unit. La segona, el 25 d’abril a l’Espai Jove de la  Vall de Bianya i es fixarà en els  països fora de la Unió Europea mentre que Alemanya serà el tema al voltant del qual girarà l’última sessió, programada per al 16 de maig a l’Espai Jove de Les Preses. No cal inscripció prèvia.