Els directors dels centres educatius podran escollir part de la plantilla docent i proposar candidats

L’antiguitat o l’experiència ja no seran els criteris prioritaris per contractar els nous professors a l’escola i els instituts catalans. El govern ha aprovat un decret que modifica les condicions en l’assignació de llocs de treball amb el qual es prioritzarà per exemple el coneixement de l’anglès o de les noves tecnologies.

A partir del proper curs els directors de les escoles públiques podran decidir, si volen, alguns criteris per escollir els seus professors. Serà per a les places noves, és a dir, les que no estiguin consolidades per un funcionari amb oposicions, i d’aquesta manera els directors del centre podran adaptar el perfil dels mestres a les necessitats de cada centre. Fins ara les places s’adjudicaven pràcticament de manera automàtica en funció de l’antigutat dels professors de la bossa d’interins.

A la pràctica, el decret permet per exemple que si una escola vol incrementar les hores de classe en anglès, pugui contractar professors interins o substituts amb un bon nivell d’anglès.