La Diputació de Girona destina mig miló d’euros més a contrarrestar els efectes de la crisi sobre la salut de les persones

Dipsalut decideix augmentar la partida destinada al programa Salut i Crisi per aquest 2014 amb mig milió d’euros més. Aquests diners es destinen a les accions engegades per a entitats socials, ajuntaments i consells comarcal per tal de disminuir els efectes negatius de l’actual situació econòmica sobre la salut de les persones.

Amb aquest mig milió d’euros, l’Organisme de Salut pública de la Diputació de Girona, el Dipsalut, incrementa el pressupost del programa Salut i Crisi per aquest any. Així el programa comptarà amb un milió 500 mil euros que serviran per donar suport econòmic a les accions que porten a terme les entitats socials, ajuntaments i consells comarcals. Unes accions destinades a atendre les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’habitatge, la ocupació i el benestar emocional i familiar dels ciutadans de la demarcació de Girona.

Aquest programa ja va néixer l’any passat davant l’evidència que la crisi econòmica perjudica el benestar físic i emocional de les persones. D’aquesta manera el passat 2013 es van invertir 369.000 euros en ajudes que garantien un habitatge digne. I 364.000 en centres de distribució d’aliments, menjadors socials i beques menjador. Tot invertir també en ocupació, aquestes ajudes són més cares i volen crear una nova línia en aquest sentit.

En total aquest 2013 es van beneficiar d’aquestes ajudes un total de 47.808 persones d’arreu de les comarques gironines. La majoria de casos són famílies amb fills menors d’edat i pares sense feina.

x