El ciclista ‘Purito Rodríguez’ guanya la primera de les dues etapes de la Volta que passen per la Garrotxa

El ciclista català ‘Purito’ Rodríguez va guanyar la tercera etapa de la Volta a Catalunya, que ahir va travessar la Garrotxa per acabar a l’estació d’esquí de la Molina. Michel Koch va ser el primer en arribar a la meta volant situada a Olot, juntament amb cinc escapats més, però malgrat els més de deu minuts d’avantatge que van tenir respecte el pilot van acabar sucumbint al poder de ‘Purito’. Aquest dijous la Volta torna a passar per la Garrotxa.

El Purito ha estat el corredor que s’ha mostrat més fort als últims metres i s’ha adjudicat la victòria d’etapa en l’arribada a La Molina. La primera etapa de muntanya, però, no ha comportat que s’obrin grans diferències entre els favorits a la general, que semblaven més aviat reservar-se per al final de demà a Vallter 2000. La jornada arrencava a Banyoles a migdia, i ben aviat es formava l’escapada bona, amb 6 corredors. Però després dels ascensos al Coubet i la Creueta, l’únic que aguantava fins a l’inici del port de La Molina era el francès Kevin Reza, que donava color a la jornada. A les primeres rampes, estiraven del grup els equips dels favorits, com el Movistar de Nairo Quintana, però eren Alberto Contador i Joaquim Rodríguez, sempre a roda del madrileny, els primers que es deixaven veure. Després de la bona feina del Katusha del Purito, era el vencedor del Tour, Chris Froome, qui ho intentava, però el de Parets del Vallès mostrava millors cames per adjudicar-se la victòria, en un atac letal als darrers metres. Amb el triomf, el català se situa líder de la general. La competició passa de nou per la comarca pels volts de tres quarts de tres de la tarda, visitant la Canya, Sant Joan les Fonts, Castellfollit de la Roca i Oix, per dirigir-se cap a Beget i al final d’etapa situat a Vallter 2000.