Olot commemora el Tricentenari amb un òpera interpretada per Vespres d’Arnadí i María Hinojosa

Aquest cap de setmana el Teatre Principal d’Olot ha recordat la música que s’escoltava a les corts barcelonines durant el segle XVIII. Ho ha fet amb l’Òpera del 1714, un concert emmarcat dins la programació d’activitats que organitza la ciutat amb motiu del Tricentenari.

La música va ser la gran aliada de les corts barcelonines al segle XVIII. La ciutat va ser la seu del llinatge dels Habsburg durant a Guerra de Successió, una època d’esplendor musical, que ha tornat a viure el Teatre Principal d’Olot amb l’òpera L’últim Habsburg. El repertori ha estat interpretat pel grup barroc Vespres d’Arnadí i la soprano coneguda arreu del món María Hinojosa, dirigits per Dani Espasa.

L’any vinent Vespres d’Arnadí complirà deu anys de la seva creació i l’any passat va ser l’orquestra barroca més ben considerada per l’Institut Català d’Empreses Culturals. L’últim Habsburg ha estat interpretada per primera vegada a Olot però també serà portada a l’Auditori de Barcelona dins del Festival de Música Antiga de la ciutat el 14 de maig. L’òpera del dissabte s’ha d’emmarcar dins la programació d’activitats que commemoren el Tricentenari, juntament amb l’obra de teatre Onze.Nou.CATorze, la presentació del llibre Causa comuna. Els olotins i la Guerra de Successió, obra de Miquel Puig, i el curs Catalunya dins la Guerra de Successió Hispànica.