La Marboleny versiona ‘El trencanous’ de Hoffmann i el presenta al Teatre Principal

Ballem-la  és el títol que porta la versió de l’esbart Marboleny de les Preses sobre El trencanous. Ahir el Teatre Principal d’Olot es va emplenar per veure la representació a càrrec de tots els grups que formen l’esbart, des dels més petis fins als més grans. La Dolors Arqué va ser la presentadora de la història, que recorre diferents danses populars catalanes.

La història d’Alexander Dumas i Ernst Theodor Amadeus Hoffmann, El trencanous, es va tornar a convertir en dansa ahir al Teatre Principal d’Olot. Ballem-la, la història que interpreten els alumnes de l’esbart, és protagonitzada per la Clara, una noia que volta per Catalunya de la mà d’un trencanous convertit en príncep. Junts van coneixent el país a través de les diferents danses catalanes d’arrel tradicional.

Es tracta d’una obra ja presentada al juny de l’any passat al Centre Cultural de les Preses, municipi d’on prové l’esbart, com a resultat d’un projecte pedagògic del centre. Ahir la presentaven per segona vegada amb algunes modificacions en l’argument, d’acord amb els canvis polítics i socials que està vivint el país. A més, en aquesta ocasió, hi prenen part tant els balladors de la Marboleny Escola, com la Marboleny Jove i el Cos de Dansa. És a dir, els dansaires són des de nens i nenes de sis anys fins als balladors adults de Marboleny, en total al voltant dels 150 balladors, acompanyats de la contacontes Dolors Arqué, la presentadora de l’espectacle.

L’espectacle també va anar acompanyat de la projecció d’uns dibuixos que il·lustren el conte realitzats pels mateixos balladors de Marboleny. El centre cultural presenc va aconseguir emplenar el Teatre i sorprendre de nou els seus espectadors. Però l’espectacle no acaba ahir. L’esbart té previst presentar la seva obra a diversos municipis de la comarca i alguns indrets d’arreu de Catalunya.