La UE Olot tomba el líder, el Llagostera, en el derbi gironí de Segona B (1-0)

Un gol de penal de Carlos Martínez a l’inici de la represa ha decidit un derbi en què l’Olot ha merescut guanyar davant d’un Llagostera menys intens que no ha intimidat la porteria d’Òscar en cap ocasió. Amb 40 punts, l’equip d’Arnau Sala té gairebé al sac la permanència a la categoria i amplia l’avantatge amb el descens fins a 7 punts.

Igual que va passar davant del llavors líder Atlètic Balears, la Unió Esportiva Olot ha tombat al primer classificat per la mínima. El dia que la grada havia organitzat un dinar popular amb més de 350 persones i en el qual el club realitzava un homenatge al RC Garrotxa per la seva bona temporada, els tres punts s’han quedat a la capital de la Garrotxa.

El Llagostera, que manté el liderat tot i la derrota, no ha estat fi i no ha sigut capaç d’igualar la intensitat dels locals, que han disposat de millors ocasions de gol i han aconsgeuit una victòria treballada. Carlos Martínez ho ha intentat ja en el minut 6 però no ha definit bé davant Moragón. En la primera meitat el mig del camp ha estat el protagonista i els dos equips han mostrat un ritme altíssim. El Llagostera ho intentava aprofitant l’estratègia però avui el conjunt dirigit per Lluís Carrillo no ha pogut disposar de cap ocasió de gol clara.

El segon temps ha estat dominat per un Olot que ha tapat bé les bandes dels del Gironès i ha creat perill amb bones internades de Valentín. Precisament el lateral dret olotí, que avui ha estat dels millors del matx, ha provocat el penal que trasformaria Carlos Martínez en el minut 56. El pitxitxi garrotxí ha celebrat així la seva renovació per dues temporades amb el club. Després del gol i amb avantatge en el marcador, els d’Arnau Sala han dominat i han disposat de més ocasions. Uri xutava ras i fort fregant el pal i Carlos es topava amb Moragón en un altre intent local.

El Llagostera no ha tingut avui la seva tarda i no ha fet treballar Òscar en cap moment. Només un xut que topava al pit d’Agustín Fernéndez ha posat la por al cos als 1.225 aficionats que han desafiat a la pluja i han registrat una bona entrada a l’estadi municipal.

Amb aquesta victòria per la mínima, el conjunt olotí se situa 14è a la taula amb 40 punts, set per sobre de la promoció de descens i a 10 de les posicions de descens directe. La salvació, doncs, ja és gairebé al sac per als d’Arnau Sala, que dissabte vinent afronten un partit que podria ser definitiu davant del Llevant B, que marca la línia de descens.