El sector agroalimentari de la Garrotxa participa a la Fira Alimentària 2014 juntament amb 3.800 empreses

Avui comença Fira Alimentària. 3.800 empreses participen en l’esdeveniment. Entre elles, n’hi ha del sector carni de la Garrotxa, com Noel Alimentaria o Embotits Calet, a més d’Aigua de Sant Aniol. S’espera que hi arribin compradors de 60 països diferents, en especial d’Europa, el principal continent per a l’exportació dels productes catalans.

Primers minuts i primeres cues per accedir a una fira que espera rebre 140.000 visitants en quatre dies. A l’interior, els 95.000 m2 distribuïts en sis pavellons han permès als visitants conèixer amb comoditat els productes i les novetats que presenten les grans marques, i també les més petites. El vitícola, la carn i l’oli són els sectors amb més espai. Els expositors confien a tancar acords amb nous clients, del mercat nacional i sobretot de l’exterior. En el primer dia d’alimentària, es nota optimisme tant entre els que debuten a la fira com els que repeteixen. La majoria d’expositors aprofiten el gran aparador que és la fira per presentar les seves novetats, com aquest celler que utilitza un dels pocs dipòsits ovaidals de fusta de roure que hi ha al mercat, o aquesta empresa que presenta una nova sèrie de cons de galeta com a aperitiu. Alimentària ha obert portes aquest matí amb la inauguració a càrrec del prínceps d’Astúries. Una vintena edició en què tothom confia en la recuperació del consum aquest 2014.