Més de 300 estudiants de Girona i Osona participen a la Trobada d’alumnes i professors de llatí de la Vall de Bianya

Més de 300 estudiants de 14 instituts de les comarques de Girona i d‘Osona van participar divendres en una trobada d’alumnes i professors de llatí. El grup va sortir al matí de Sant Pau de Segúries i van caminar per la Via Annia, la via romana del Capsacosta, per descobrir-ne els seus detalls constructius i patrimonials. Després d’un parell d’hores, van arribar la casa de colònies la Coromina de la Vall de Bianya, on els esperava el gegant del municipi, Farrus Tremendus, i un got de farro per a cadascun.

Aquest va ser el preludi d’un àpat de temàtica romana ofert als participants. L’activitat va ser organitzada per l’Institut de Ciències de l’Educació de la UdG i una vintena de professors de llatí. Al final, hi van haver parlaments en aquesta llengua. És la quarta vegada que s’organitza la trobada però la primera que es fa a la Vall de Bianya. Anteriorment s’havia fet a Empúries, Roses i Girona. La trobada, que va incloure un concurs de fotografies del blog de la iniciativa, va servir per reivindicar la visibilitat del llatí a la formació. Ara és només una matèria optativa de d’ESO i la fan els qui opten pel batxillerat de lletres o alguns dels de ciències socials.