Els lladres de coure tornen a actuar a les línies telefòniques d’Argelaguer i Sant Jaume de Llierca

Els lladres de coure del cablejat telefònic estan tornant a actuar a les comarques gironines. Una de les comarques afectades ha estat La Garrotxa. L’últim robatori va ser la setmana passada a Sant Jaume de Llierca i va afectar prop de quatre-cents clients dels termes de Tortellà i Sales de Llierca. Els veïns es van quedar sense línia telefònica i, conseqüentment, sense accés a internet.

La primera incidència es va produir la nit de dimecres a dijous, quan uns desconeguts van tallar la línia i es van endur al voltant de cent metres de cable a l’altura de l’empresa Cycosa, al terme d’Argelaguer. Aquesta línia surt de la centraleta de Sant Jaume de Llierca i és la que alimenta tot Tortellà i Sales. Empleats de Telefónica van intervenir-hi de seguida i el servei es va recuperar dijous a la tarda, segons fonts municipals.

El segon cas va tenir lloc la nit de diumenge a dilluns. Els lladres van actuar a la mateixa línia, però aquest cop al pla de Tapioles, també al terme municipal d‘Argelaguer. En aquesta ocasió no van tenir temps d’endur-se el botí perquè van ser sorpresos per una patrulla dels Mossosd’Esquadra, que no va aconseguir enxampar-los. Els presumptes delinqüents, però, ja havien tallat el cable i, per tant, els abonats dels dos municipis es van quedar també sense telèfon ni internet. El servei es va recuperar dilluns.

No és el primer cop que es produeixen robatoris d’aquesta mena a la zona, ja que el maig del 2012 ja es van endur 1800 metres de cable i van deixar també sense serveis a veïns de Tortellà, Sales, Montagut i Sant Ferriol.

x