La xarxa de senders Itinerànnia va deixar 3,2 milions d’euros a les comarques gironines durant el 2013

Creix la demanda però també l’oferta turística de la xarxa de senders Itinerànnia, que recorre les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà al llarg de més de 2.500 quilòmetres. Un estudi conclou que l’any 2013 va tenir un impacte econòmic de més de 3 milions 200 mil euros, dels quals un 15% van ser compres a comerços. Això representa un 55% més que al 2012, basant-se en les reserves fetes a tour-operadors europeus. El nombre de paquets turístics també ha augmentat, de 36 l’any 2011 s’ha passat a 91. En xifres absolutes, es calcula que 4.772 turistes van visitar les tres comarques l’any passat contractant aquests productes, prop d’un 50% més que el 2012.

El nombre de paquets turístics també ha augmentat, de 36 l’any 2011 s’ha passat a 91. En xifres absolutes, es calcula que 4.772 turistes van visitar les tres comarques l’any passat contractant aquests productes, prop d’un 50% més que el 2012.

El perfil del client europeu que realitza aquests viatges són persones de més de 55 anys, que vénen amb parella o en grup, de nivell cultural i adquisitiu mig-alt. Són amants de la natura i molt respectuosos amb el medi ambient.

Itinerànnia es va implantar l’any 2008 a les comarques del Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà amb l’objectiu de desestacionalitzar el turisme i captar nous mercats potencials. En total, hi ha més de 2.500 quilòmetres de camins. Els representants de les tres comarques han fet un balanç molt positiu d’aquest projecte de cooperació i han subratllat els bons resultats assolits gràcies a la suma d’esforços

Com accions de futur, Itinerària s’ha marcat com a objectiu seguir apostant pel manteniment i la millora dels camins de la xarxa de senders, la promoció i suport a agències de viatges i operadors en la creació de productes especialitzats i la promoció de nous usos sobre els camins de la xarxa de senders.

x