L’Eix Vic-Olot compleix cinc anys amb l’anunci d’una proposta de traçat de variant de les Preses que el territori vol consensuar

Avui es compleixen cinc anys de l’eix VicOlot, una carretera que aporta molta més sortida al trànsit de persones i mercaderies, però que segueix incompleta sense les variants. L’aniversari coincideix amb l’anunci d’un acord entre Govern i alcalde sobre el traçat de la variant de les Preses. Les possibilitats econòmiques obliguen a fer-la en superfície per la Vall d’en Bas. Els alcaldes asseguren que hi haurà diàleg amb el territori per consensuar els detalls del projecte.

L’eix Vic-Olot compleix cinc anys. L’aniversari coincideix amb l’anunci del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila d’una proposta de traçat per a la variant de les Preses, que aniria per la Vall d’en Bas, paral·lela al riu Fluvià i no soterrada.

De moment, el traçat per a la variant és només una proposta. Tot i que està acordada amb els alcaldes dels municipis implicats, el batlle de la Vall d’en Bas discrepa del conseller Sant Vila sobre que el traçat de la variant de les Preses està consensuat amb el territori.

En aquest sentit, Calm demana als sindicats de pagesos calma.

x