‘La 7mana Girona’ dedica un reportatge a les Àvies Remeieres del parc de Pedra Tosca

Fa prop de quatre anys que es va crear l’associació Àvies Remeieres, un grup de dones de la comarca interessades en les plantes i les seves propietats. Olot Televisió es va desplaçar fins la seva seu, al parc de Pedra Tosca de les Preses, per fer-ne un reportatge, que avui protagonitzarà el programa ‘La 7mana Girona’.

Les Àvies Remeieres al Baixador de Codella de les Preses

El primer dilluns de cada mes el parc de Pedra Tosca de les Preses pren vida amb les Àvies Remeieres, un conjunt de dones de la Garrotxa unides per la seva afició al coneixement de les herbes i les seves propietats. Tot va començar amb un curset organitzat per l’Ajuntament del petit municipi.

I uns quatre anys més tard, encara trobem les Àvies Remeieres al seu hortet de Bosc de Tosca o al que han convertit la seva seu, l’antiga estació de tren del Baixador de Codella. Allà es reuneixen per fer excursions, recollir plantes, classificar-les o esbrinar-ne les propietats. Perquè l’ús d’aquestes herbes és cada vegada més notable en àmbits com la cuina o la medicina.

L’espígol, la prímula, l’àrnica o la ulmària… Són algunes de les herbes que planten les àvies, que poden des de curar un constipat fins a alleujar l’artrosi.

Per poder transmetre tot aquest coneixement, el primer dissabte de cada mes organitzen uns tallers de destil·lació d’aquestes plantes.

Però el més positiu d’aquesta història és que aviat podrem trobar tot aquest coneixement de les àvies remeieres recopilat en un llibre, en forma de descripcions de les herbes, explicacions dels remeis, receptes i algunes dites que faran reflexionar.

x