La Vall de Bianya restaura un mur de Santa Margarida amb pedra seca

D’aquí poc l’ermita Santa Margarita de la Vall de Bianya estrenarà una construcció amb pedra seca. L’obra, iniciativa de l’associació Pedra Tosca i dirigida per l’arquitecte Carles Blasco, servirà per reparar un mur deteriorat, i al mateix temps per introduir als interessats en la pedra seca, la seva història i els seus usos.

A partir d’ara la pedra seca no només serà localitzada al parc de Pedra Tosca de les Preses o a Batet de la Serra. La Vall de Bianya, també interessada en la pedra seca, ha engegat un projecte de restauració d’un mur, actualment deteriorat, al voltant de l’ermita de Santa Margarida, un dels emplaçaments més turístics del municipi. Es tracta d’una iniciativa de l’associació Pedra Tosca.

Dirigits per l’arquitecte Carles Blasco, amb dos dies i set persones, ja han aconseguit la meitat de la paret. La construcció serveix alhora per impartir cursos als interessats en la pedra seca, tan a nivell teòric com pràctic.

Aquest any, l’associació garrotxina Pedra Tosca ha estat escollida per presidir la Coordinadora d’Entitats per la Pedra Seca, que té l’objectiu de difondre i vetllar pel patrimoni cultural de la pedra seca als països catalans.

x