Pere Bosch: ‘Catalunya no sortirà de la Unió Europea’

Dissabte va tenir lloc al Casal Marià d’Olot la quarta xerrada del cicle I després de la consulta, què?, organitzat per Estelada 2014. Aquesta vegada va ser el torn del diputat d’ERC Pere Bosch, que va aprofitar l’acte per desmuntar supòsits en contra del procés sobiranista i la consulta del 9N.

Pere Bosch al Casal Marià d'Olot

El diputat d’ERC per Girona Pere Bosch va ser el quart convidat del cicle de xerrades I després de la consulta, què?, d’Estelada 2014. L’acte, presentat pel periodista Jordi Altesa, va tenir lloc el dissabte a la tarda al Casal Marià d’Olot. L’actual diputat al Parlament de Catalunya des del 2006 és llicenciat en història contemporània per la UAB i va ser l’alcalde de Banyoles del 1999 al 2007.

En la xerrada, el diputat no només va presentar la postura d’ERC davant el procés sobiranista sinó que va voler desmuntar algunes de les especulacions que han anat sorgint des de l’anunci de la consulta pel 9 de novembre. Un exemple, i potser dels més polèmics, és la possible sortida de Catalunya de la Unió Europea, en cas d’assolir la independència.

En aquesta línia, el ponent també va aprofitar l’acte per recalcar que alts dirigents polítics no s’hagin volgut pronunciar respecte la independència s’hauria d’interpretar com un fet positiu.