El Teatre Principal d’Olot estrena l’obra Onze.Nou.CATorze

Han passat 300 anys de la Guerra de Successió Espanyola i Olot, com moltes altres localitats catalanes, commemoren l’efemèride amb l’obra de teatre Onze.Nou.CATorze. Aquest cap de setmana, han tingut lloc dues representacions de l’obra al Teatre Principal de la capital.

Olot s’ha remuntat al 1714 amb l’obra de teatre Onze.Nou.CATorze, dirigida per l’olotí Pere Planella i amb l’ajuda de Joan Fluvià. L’espectacle, que recorda els fets de la guerra de Successió, s’emmarca dins la programació d’actes amb motiu de la commemoració del Tricentenari, i va variant el repertori en funció de la localitat on es representa. En el cas d’Olot, va ser protagonitzada per l’actor Marc Balaguer, de ‘Polseres Vermelles’, juntament amb Feliu Formosa, Pep Cortés, Jordi Llovet, Elena Tarrats i Joan Manel Brunet. Amb la col·laboració garroxtina d’una vintena d’actors i la cor Fructus Temporis.

La representació anirà voltant per tot Catalunya, mentrestant a la ciutat d’Olot encara queden un parell d’actes amb motiu del Tricentenari: la presentació del llibre Causa comuna. Els olotins i la Guerra de Successió, obra de Miquel Puig, i el curs Catalunya dins la Guerra de Successió Hispànica.