Xavi Llamas, Jordi Gamito, Marta Molist i Eugènia Miró, triomfadors de la segona edició de la Romànic Extrem

Més de 600 participants s’han presentat a la segona edició de la Romànic Extrem de la Vall de Bianya. La cursa ha estat un èxit rotund de participació i el temps ha acompanyat amb un dia de sol i bones temperatures. Jordi Gamito en la mitja marató i Xavi Llamas en la marató completa van ser els vencedors de la prova. En categoria femenina, Marta Molist s’ha imposat en distància llarga i Eugènia Miró ha guanyat en el circuit curt.

220 corredors s’han inscrit a la marató completa i han hagut de recórrer ni més ni menys que 42 quilòmetres de corriols i camins de muntanya d’una exigència extrema, envoltant els paratges de la Vall de Bianya i la zona volcànica de la Garrotxa. El gran triomfador de la prova ha estat Xavi Llamas, que ha completat la marató en 3 hores, 56 minuts i 11 segona. Llamas li ha tret un avantatge de nou minuts al segon classificat, Gerard Morales, que va ser el guanyador l’any passat.

I 375 corredors han estat els qui han començat la mitja marató, una prova de 23 quilòmetres que no per ser més curta ha estat fàcil de completar. Els corredors arribaven fosos als darrers quilòmetres de la prova i el primer en creuar la línia de meta ha estat Jordi Gamito, amb un temps d’una hora, 57 minuts i 12 segons. tan sols unes dècimes abans que el segon classificat, Adrià Cànimas.

El garrotxí Jordi Roura, del CN Olot, ha completat el podi de la mitja marató i ha arribat fos a la línia de meta després d’un gran esforç. I és que aquesta Romànic Extrem ha deixat imatges impagables del treball i el sacrifici dels més de 600 valents que s’han atrevit a fer-la. En l’arribada els símpotomes d’orgull i alliberament eren ben visibles. La immensa majoria l’ha completat, cadascú al seu ritme. La prova és apte per a tots els nivells i totes les edats. Bona prova d’això ha estat la mini-romànic Extrem, dedicada als més menuts.

En categoria femenina, Marta Molist s’ha imposat en distància llarga i Eugènia Miró ha guanyat en el circuit curt.

x