L’Ajuntament d’Olot escolta els veïns per a l’elaboració del pla d’usos del Firal

L’Ajuntament d’Olot elabora el pla d’usos del passeig d’en Blay, popularment conegut com el Firal d’Olot, per determinar els actes i els horaris que es poden permetre en aquest espai de la ciutat. El procés s’està portant a terme amb l’acord dels veïns del Firal i el Puig de Roser, que darrerament s’havien queixat de sorolls en hores inadequades. L’Ajuntament també demana l’opinió de la resta dels veïns d’Olot a través d’Internet.

Al passeig d’en Blay i al Puig del Roser d’Olot hi viuen 378 veïns. Darrerament part d’aquests veïns s’havien queixat de les molèsties generades per sorolls produïts en hores inadequades. L’Ajuntament d’Olot ha decidit elaborar un pla d’usos per determinar els actes que s’hi poden celebrar i els horaris que s’hi permeten. La idea és compensar les molèsties inevitables que han de suportar els veïns d’aquests dos espais durant les Festes del Tura i abans i el mercat del dilluns.

D’entrada, l’Ajuntament proposa finalitzar els actes nocturns a mitjanit durant l’any, amb l’excepció de les nits de Festes del Tura. El consistori permetrà, com a molt, una sola activitat estiuenca que pugui acabar a les quatre de la matinada.

Fa un mes, l’Ajuntament d’Olot va convocar els veïns del Firal i del Puig del Roser en una reunió amb la intenció d’informar-los sobre el procés del pla d’usos i escoltar les seves opinions. A banda dels problemes derivats de les activitats nocturnes, els veïns van alertar de les molèsties produïdes durant àpats populars i la neteja de l’espai.

Per a l’elaboració del pla d’usos del passeig d’en Blay, l’Ajuntament vol escoltar l’opinió de la totalitat dels veïns de la ciutat. És per això que ha obert un espai virtual,  on el ciutadans poden inscriure’s i escriure el seu punt de vista sobre els actes i els horaris que s’han de permetre al Firal d’Olot.

x