L’escriptora Elia Barceló acosta la ciència ficció al públic del Festival de literatura MOT

El festival de literatura fantàstica MOT segueix el seu recorregut a Olot. Ahir la conferència la va pronunciar l’alacantina Elia Barceló, escriptora i professora de la Universitat austríaca d’Innsbruck. Barceló va parlar de la Ciència Ficció a Espanya, i d’aquest gènere com a generador d’identitat entre els éssers humans.

Elia Barceló va ser la primera a introduir la Ciència-Ficció al festival MOT. L’escriptora va defensar que aquest gènere és l’únic que es refereix als problemes actuals dels ciutadans. Al llarg de la seva conferència, l’escriptora va anomenar alguns dels autors més interessants que escriuen Ciència-Ficció a l’Estat espanyol.

Barceló va reconèixer que la Ciència-Ficció encara té molt de recorregut per fer a l’Estat espanyol, però va animar als espectadors a descobrir-la, ja que, precisament per tractar-se d’un gènere relativament jove, els lectors poden trobar-hi històries originals i inèdites.