L’alcalde d’Olot i vicepresident de l’AMI, Josep Maria Corominas, veu el cas de Cabrils com un exemple dels intents de l’Estat per evitar la consulta

La Fiscalia va suspendre durant alguns dies l’acord del ple de Cabrils per lliurar el padró municipal al procés de la consulta. L’alcalde d’Olot i vicepresident de l’AMI diu que aquesta és una mostra més de l’intent de l’Estat per evitar la consulta.

Durant alguns dies, la Fiscalia va deixar en suspensió l’acord de l’Ajuntament de Cabrils de cedir el padró municipal per a la celebració de la consulta. La Fiscalia havia actuat d’acord amb la demanda d’un veí del municipi, concretament, el president d’Aliança Central Demòcrata. Finalment, la Fiscalia ha deixat que Cabrils pugui cedir el seu padró per celebrar la consulta, excepte les dades del veí demandant.

Dilluns, l’alcaldessa de Cabrils va defensar davant el jutge la decisió del plenari municipal. 15 alcaldes i alcaldesses del Maresme van fer costat dilluns a l’alcaldessa de Cabrils durant la seva declaració a la ciutat de la justícia. Al judici hi va intervenir tant l’ajuntament, com el veí demandant com una representació de l’autoritat catalana de protecció de dades. Lina Morales va defensar que l’ajuntament no ha fet res fora de la llei. El que més preocupa als alcaldes és que aquesta situació acabi assentant un precedent.

x