L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa s’afegeix al projecte ‘Fem memòria’ del Departament de Cultura per recuperar el llegat dels oficis antics

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa participa en el projecte “Fem memòria”, endegat pel Departament de Cultura, per recuperar la memòria familiar a Catalunya per mitjà de la recollida de material sobre diversos aspectes del bagatge i les vivències particulars. Aquest projecte s’estructura en campanyes que giren a l’entorn d’un tema o aspecte concrets, i la seva primera edició se centra en els oficis antics; tant aquells que es poden considerar ja desapareguts, com és el cas dels serenos, els traginers, els carboners o els esclopers, com aquells que han vist alterada la forma com s’exerceixen, culleraires, llauners o matalassers.

Tothom qui hi vulgui participar, podrà portar documents particulars, com fotografies, cartes, postals o impresos, a l’Arxiu Comarcal. El període de recollida ja ha començat i dura fins al 30 de juny. Els documents seran digitalitzats i descrits per arribar a configurar un recull de la memòria col·lectiva de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa de participació ciutadana que vol recollir, conservar i donar a conèixer una mostra prou representativa de la vida quotidiana pretèrita a Catalunya . L’aportació de documents es pot fer, com diem, a la seu de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, de les 9 del matí a les 2 de la tarda. Tot el material es digitalitzarà i es publicarà al repositori Memòria Digital de Catalunya i els col·laboradors rebran un DVD amb les reproduccions dels seus documents, a més d’una carta d’agraïment del conseller de Cultura.