La pluja no impedeix que centenars de persones assisteixin a la Processó dels Dolors de Besalú

Besalú ja obria els actes de Setmana Santa el divendres amb la Processó dels Dolors, considerada única pel seu protagonisme històric i espiritual dins el cicle quaresmal català. La pluja no va aconseguir malmetre una festivitat guiada pel prior Francesc Iglesias i amb la presència del conseller Santi Vila.

Dissabte a la nit Besalú va veure els seus carrers plens de gent per celebrar la festivitat de la Mare de Déu dels Dolors, festa local al municipi. Com és tradició, a les nou de la nit el Cos d’Estaferms i el Maniple de Manaies van desfilar en forma de cercavila pels carrers del poble fins la plaça de la Llibertat, davant de l’Ajuntament. Allà la pluja va augmentar d’intensitat, fet que va obligar a traslladar el que quedava de processó al seu lloc d’inici, el monestir de Sant Pere.

Els passos dels romans, la imatge de Crist i la de la Mare de Déu dels Dolors van precedir la cercavila, que va tenir com a prior Francesc Iglesias i va comptar amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat Santi Vila.

Aquest any, la processó coincideix amb l’estrena de la nova Sala Capitular de la Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú, inaugurada una setmana abans amb la presència del bisbe Francesc Pardo. Amb aquest espai, la Congregació, fundada el 1677, conservarà el seu extens fons documental.