Besalú acull la 20a Fira dels forjadors i artistes del ferro

Fa vint anys que Besalú organitza la Fira dels forjadors i artistes del ferro. Fornals, martells i encluses es van convertir en les peces protagonistes del cap de setmana al petit municipi garrotxí. El forjador Pol Codina en va ser el pregoner.

La vila comptal ha celebrat aquest cap de setmana la 20ª Fira dels forjadors. Els millors ferrers dels Països Catalans es reuneixen cada any a l’edifici Can Llaudes, al prat de Sant Pere del poble per mostrar les seves habilitats amb el ferro. Ho fan a través d’una excepcional mostra de peces d’art elaborades a partir del ferro i provinents de diversos indrets del món. Es tracta d’una iniciativa engegada per l’associació Acunç, dirigida per Pere Soler, qui deixa el càrrec després de dues dècades coordinant l’esdeveniment.

I és que en l’actualitat, sembla ser que l’ofici de forjador ha perdut prestigi i atencions. Fires com la de Besalú són les que el tornen a situar en una bona posició. Així ho remarcava el pregoner de la fira, el jove forjador Pol Codina.

L’exposició va encetar el dissabte amb el pregó de Codina però restarà a la sala fins el 21 d’aquest mes. La Fira va seguir el diumenge amb demostracions en directe dels mestres artesans, a la plaça Sant Pere.

 

 

Deixa un comentari