Centenars de famílies acudeixen a Sant Esteve per beneir els rams, palmes i palmons

Ahir va ser diumenge de Rams, la primera diada festiva senyalada de la Setmana Santa. Com és tradició, centenars de família garrotxines s’apleguen a les diferents esglésies de la comarca per beneir el seus rams, palmes i palmons. Les escales de Sant Esteve van ser un bon exemple.

A Catalunya, és tradició celebrar el diumenge de Rams, el dia que recorda l’entrada de Jesucrist a Jesuralem durant la pasqua jueva i la seva rebuda alçant palmes i branques de llorer i olivera. Milers de persones van recordar aquest passatge del cristianisme a la plaça Rector Ferrer, davant de l’església de Sant Esteve d’Olot, també agitant les palmes i assistint a la missa del ram.

Després l’Agrupació Sardanista de la ciutat va organitzar un concurs per escollir els millors rams, palmons i palmes de la diada.

Els guanyadors del ram van ser els germans Joel i Joan Esteve. En la categoria de palmó, en Ferriol Sarola. I en la de la palma l’afortunada va ser la Júlia Teixidor. Els joves artistes van ser guardonats amb un tortell, típic de la jornada.

Però aquests no van ser els únics que van menjar tortell. Van ser els postres més sol·licitats en totes les pastisseries i fleques.

A banda de talent, present en el concurs de palmes, el firal també es va emplenar de música i balls de sardanes, que van durar fins ben entrat el migdia, moment d’acudir als dinars familiars.

 

Deixa un comentari