La formatgeria Mas Farró de la Vall de Bianya aposta per l’artesania i la proximitat amb el consumidor per escapar de la crisi econòmica

Els turistes busquen a la Garrotxa bons aliments. Els poden trobar, per exemple, a la formatgeria Mas Farró de la Vall de Bianya, que ofereix un producte de qualitat elaborat de manera artesanal i potenciant el tracte amb el client, elements que, d’altra banda, també els ajuda a suportar la crisi amb un valor diferencial.

Mas Farró, de la Vall de Bianya, elabora des dels inicis de la dècada del 2000 uns formatges amb una qualitat titllada d’excel·lent. Van començar amb la llet de les vaques, però degut a les dimensions de la seva explotació, es van decantar per les ovelles. La intenció de la formatgeria no és altra que acostar al consumidor un producte de proximitat a un preu raonable. El procés d’elaboració artesanal és la clau de l’èxit del producte estrella de Mas Farró.

A diferència d’altres empreses garrotxines que aposten més per una coneixença major del seu producte a l’estranger i, per tant, dediquen els seus esforços a potenciar les exportacions, Mas Farró veu com a prioritat el tracte amb el client local, que sol ser empreses de restauració, agrobotigues de les comarques del voltant i els mateixos veïns. Aquesta és la seva fórmula de subsistència.

Mas Farró no només distribueix a les empreses de la comarca. Seguint en la línia d’apropar el producte al client, la formatgeria també ven al seu propi mas, i de tan en tan situa una parada de formatges prop de la carretera que enllaça la Vall de Bianya amb els túnels de Capsacosta.